Betonin jälkihoitoaineet

Ota yhteyttä

Valikoimamme kattaa betonin jälkihoitoaineet, jotka estävä betonin liiallisen kuivumisen ja halkeamisen. Aineet ovat helppokäyttöisiä ja riittoisia.

  • Betonin jälkihoito

Valettu betoni tarvitsee jälkihoitoa

Valettu betoni tarvitsee jälkihoitoa. Betoni on pidettävä kosteana ja suojattuna, jottei betoni kuivu liian nopeasti. Liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa halkeamia betoniin ja sen saumoihin. Tämän ilmiön estämiseksi betonipinnat tulee jälkihoitaa.

 

Jälkihoidon menetelmä riippuu valetusta betonirakenteesta, sen koosta ja muodosta, käytetystä betonilaadusta ja ympäröivistä olosuhteista, kuten lämpötilasta. Usein käytetään jälkihoitoainetta, joka muodostaa tiiviin kalvon betonin pintaan. Jälkihoitoaineet ovat helppokäyttöisiä ja riittoisia. Pelkkä ruiskutus riittää. Kerromme mielellämme lisää tarjolla olevista tuotteista.

Ota yhteyttä!

Huomioi betonin tuleva pinnoitus

Varsinaisen jälkihoitoaineen valinnassa tulee huomioida myös se, miten betoni aiotaan pinnoittaa ja tuleeko jälkihoitoaine poistaa ennen pinnoitusta. Vahapohjaiset tuotteet voidaan poistaa sinkopuhaltamalla. Jälkihoitoaineita, jotka eivät muodosta kalvoa betonin pintaan, ei tarvitse poistaa, vaan ne voivat toimia pohjusteena pintakäsittelyaineille.

 

Tällaiset varhaisjälkihoitoaineet levitetään valetun betonin pintaan helpottamaan hiertovaihetta. Lisäksi tulee käyttää varsinaista jälkihoitoainetta.

Jälkihoito turvaa betonin vetolujuuden

Betoni kutistuu jälkihoitoajasta ja sen pituudesta riippumatta. Kun jälkihoito lopetetaan, vesi haihtuu ja betoni kutistuu. Jälkihoito on kuitenkin tärkeää siksi, että se turvaa betonin vetolujuuden kehittymisen. Jälkihoito on aloitettava heti betonin valamisen jälkeen.

 

Lyhimmillään jälkihoitoaika vie yleensä muutaman vuorokauden, mutta joskus aikaa menee huomattavastikin enemmän. Aika riippuu betonin olosuhteista, mutta siihen vaikuttaa myös jälkihoitoaine. Ruiskutettavien jälkihoitoaineiden tehokkuudessa on huomattaviakin eroja, joten kysy lisää tuotteiden ominaisuuksista osaavalta henkilökunnaltamme!